Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zapiekanka z mięsa - Giuveć ses meso

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 60 dkg baraniny albo wieprzowiny (bez kości),
- 6 strąków czerwonej papryki,
- 25 dkg fasolki szparagowej,
- pół szklanki zielonego groszku,
- 4 ziemniaki średniej wielkości,
- 2 cebule,
- 4 łyżki oleju sojowego,
- pączek naci pietruszki,
- sól i papryka do smaku

Jak przygotować


1. Mięso pokrajać w dużą kostkę i obsmażyć na oleju razem z drobno pokrajaną cebulą, posolić i dodać paprykę w proszku.
2. Podlać lekko wodą i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.
3. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać oczyszczone i pokrajane strąki papryki, fasolkę szparagową, zielony groszek oraz pokrajane w grubą kostkę ziemniaki.
4. Zalać szklanką wrzącej wody i wstawić do piekarnika na 45 min.
5. Podawać w tym samym naczyniu, w którym potrawa się zapiekała, posypując po wierzchu posiekaną nacią pietruszki.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt