Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Porady kulinarne





Porady kulinarne z całego świata.

Znajdziesz tutaj wiele interesujących porad z całego świata. Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki aby odnaleźć interesującą poradę. Poprostu wpisz, o czym masz ochotę poczytać w popniższej wyszukiwarce.



Cielęcina będzie soczysta
Cielęcina po upieczeniu będzie soczysta, a w przekroju biała, jeśli mięso sparzymy wrzącą wodą i osuszymy serwetką przed pieczeniem.
... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Mięso będzie soczyste, kruche i lżej strawne
Mięso możemy piec zawinięte w folię aluminiową w piekarniku. Będzie soczyste, kruche i
lżej strawne.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Jak odświeżyć suche rodzynki
Rodzynki zbyt suche odmłodzimy, jeśli namoczymy je w wodzie. Rodzynki przed użyciem zawsze powinny być umyte i osuszone w czystej ściereczce.
... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Jak łatwo obrać migdały z łupinek
Migdały łatwo obierzemy z łupinek, jeśli potrzymamy je przez kilka minut w gorącej wodzie.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Aromaty do ciast trzymamy osobno
Aromaty do ciast trzymamy osobno, tak aby nie przeszły obcymi zapachami i aby nie udzieliły swego aromatu innym artykułom spożywczym.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Które goździki są lepszego gatunku
Goździki, jeśli są świeże i w dobrym gatunku, nie dadzą się sproszkować, można je tylko zgnieść.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Które ziarenka pieprzu są lepsze
Ziarenka pieprzu czarnego w bardzo dobrym gatunku są twarde i dość duże, wszystkie jednakowej wielkości.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Które kakao jest lepsze
Kakao o ciemnej barwie jest w lepszym gatunku, niż to o barwie jaśniejszej. Im kakao drobniejsze, tym lepsze.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Zbożowa kawa w słoiku lub blaszanym pudełku
Zbożową kawę przechowujemy w słoiku albo blaszanym pudełku szczelnie zamkniętym Przetrzymywanie jej w otwartym, papierowym opakowaniu powoduje, ze traci ona
smak i zapach.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

Buraki nie utracą witamin i soli mineralnych
Buraki przeznaczone na jarzynę gotujemy w skórce, którą łatwo obierzemy, jednak zaraz po ugotowaniu zanurzymy je na moment w zimnej wodzie. Tak gotowane buraki nie utracą zawartych w nich witamin i soli mineralnych.
... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38

O serwisie Pomoc Kontakt