Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Porady kulinarne





Porady kulinarne z całego świata.

Znajdziesz tutaj wiele interesujących porad z całego świata. Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki aby odnaleźć interesującą poradę. Poprostu wpisz, o czym masz ochotę poczytać w popniższej wyszukiwarce.



Olej do masła
Jeśli chcesz, żeby masło na patelni przyrumieniło się za mocno, dodaj do niego trochę oleju.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Masło bez papieru
Aby łatwiej wydobyć kostkę masła z papierowego opakowania, wystarczy je polać przedtem zimną wodą. Dzięki temu do masła nie przykleją się resztki papieru.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Miękkie masło
Opłucz wrzątkiem miseczkę i na chwilę przykryj ną twarde, wyjęte z lodówki masło. Dzięki temu będzie się łatwo rozsmarowywać, ale nie stopi się.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Masło jak krem
łątwiej utrzesz masło - np. przygotowując ciasto - jeśli dodasz do niego trochę mąki.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Świeże masło
Masło może być długo świeże, także wtedy, gdy nie jest przechowywane w lodówce. Zagotuj wodę z solą, wystudź i zalej nią masło tak, aby było całkowicie przykryte.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Trwała bita śmietana
Bita śmietana utrzyma się dłużej, jesli ją ubijesz z dodatkiem cukru żelującego.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Bita śmietana na sztywno
Bita śmietana ubije się na sztywno, jeśli podczas ubijania dodasz do neij szczyptę cukru pudru.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Bita śmietanaz mleka
Jeśli nie masz akurat w domu świeżej bitej śmietany, możesz ją z łatwością ubić ze skondensowanego mleka(10% tłuszcz).... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Bez kożucha
Jeśli wrzucisz do gorącego mleka kostkę lody, nie zrobi się na nim kożuch.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Bita śmietanaz mleka
Jeśli nie masz akurat w domu świeżej bitej śmietany, możesz ją z łatwością ubić ze skondensowanego mleka(10% tłuszcz).... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38

O serwisie Pomoc Kontakt