Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Porady kulinarne





Porady kulinarne z całego świata.

Znajdziesz tutaj wiele interesujących porad z całego świata. Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki aby odnaleźć interesującą poradę. Poprostu wpisz, o czym masz ochotę poczytać w popniższej wyszukiwarce.



Cukier do sera
Kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni. Tak samo działa sól gruboziarnista. Wsyp trochę soli do miseczki i wstaw do pojemnika.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Mleko do twarogu
Łatwiej rozrobisz twaróg (biały ser), jeśli dodasz do niego trochę ciepłego mleka albo śmietany.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Olej do masła
Jeśli nie chcesz, żeby masło na patelni przyrumieniło się za mocno dodaj do niego trochę oleju.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Masło bez papieru
Aby łatwiej wydobyć kostkę masła z papierowgo opakowania, wystarczy je polać przedtem zimną wodą. Dzięki temu do masła nie przykleją się resztki papieru.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Białko do przesolonej zupy
Uratujesz przesoloną zupę, dodając do niej białko z jednego lub dwóch jaj. ścinające się białko wchłonie nadmiar soli. Potem możesz przecedzić zupę przez sito, żeby była klarowna. Mętny rosół też można przecedzić.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Nie gotuj zimnych jaj
Zimne jaja, prosto z lodówki, łatwo pękają podczas gotowania, dlatego wyjmuj je odpowiednio wcześnie (na parę godzin przed gotowaniem) z lodówki.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Stary ser do mleka
Stary, stwardniały żółty ser zanurz na jakiś czas w surowym mleku, a znów będzie miekki i smaczny.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Zapiekany ementaler
Pieczony ementaler nie będzie się za bardzo rozpływał, jeśli przedtem włożysz go na chwilę do zamrażalnika.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Cukier do sera
Kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni. Tak samo działa sól gruboziarnista. Wsyp trochę soli do miseczki i wstaw do pojemnika.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Mleko do twarogu
Łatwiej rozrobisz twaróg 9biały ser), jeśli dodasz do niego trochę ciepłego mleka albo śmietany.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38

O serwisie Pomoc Kontakt