Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Porady kulinarne





Porady kulinarne z całego świata.

Znajdziesz tutaj wiele interesujących porad z całego świata. Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki aby odnaleźć interesującą poradę. Poprostu wpisz, o czym masz ochotę poczytać w popniższej wyszukiwarce.



Kluski kładzione
Ciasto na kluski kładzione będzie miało odpowiednio luźną konsystencję, jeżeli do wyrabiania zamiast zwykłej wody użyjesz wody sodowej albo mineralnej.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Odgrzewanie ryżu
Ryż z poprzedniego dnia może smakować jak świeżo ugotowany, jeśli wsypiesz go do torebki do zamrażania żywności i na 5 minut zanurzysz w gotującej się wodzie.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Biały i sypki ryż
Ugotowany ryż będzie biały i sypki, jeśli dodasz do wody trochę soku z cytryny.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Proporcje 1:2
Prawidłowe proporcje gotowania ryżu (o ile nie podano inaczej w przepisie): jedna szklanka ryżu na dwie szklanki wody.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Gotowanie ryżu na czas
Ryż gotuj zawsze tyle czasu, ile podano w przepisie na opakowaniu, ale nigdy na wyczucie. Lepiej gotować o minutę krócej, niż za długo. Podczas odparowywania ryż jeszcze chwilę dochodzi.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Trująće kiełki
Dłużej magazynowane ziemniaki po jakimś czasie zaczynają puszczać kiełki, w których znajdują się trujące substancje. Pamiętaj, żeby podczas obierania starannie wycinać wszystkie kiełki.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Ziemniaki z rusztu
Przed pieczeniem ziemniaków dobrze jest trochę podgotować większe bulwy, a dopiero potem owinąć w folię i ułożyć na ruszcie. W ten sposób szybciej będą miękkie.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Ziemniaki w folii
Ziemniaki w folii aluminiowej nie popękają podczas pieczenia, jeśli przed zawinięciem w folię nakłujesz każdą bulwę widelcem.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

Purre zagęszcza
jeśli zdarzyło ci się zrobić zbyt rzadką zapiekankę albo wodniste jarzyny, dodaj do nich trochę gotowego puree ziemniaczanego, a potrawy nabiorą właściwej konsystencji.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

CHrupiące pieczone ziemniaki
Pieczone ziemniaki będą wyjątkowo chrupiące, jeśli przed położeniem na gorącym tłuszczu oprószysz zimne plasterki mąką.... »
Źródło: H. Kuhn, Poradnik Pani Domu, Świat Książki, Warszawa 1996

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38

O serwisie Pomoc Kontakt