Rosół smaczniejszy z sosem sojowym
Rosół i inne zupy przygotowywane z dodatkiem kości i mięsa będą jeszcze smaczniejsze, jeśli obok takich przypraw jak sól, pieprz, cebula, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, pietruszka albo koperek, dla podniesiema walorów smakowych dodamy trochę sosu sojowego, który do tego celu ... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992
Jak łatwo obrać migdały z łupinek
Migdały łatwo obierzemy z łupinek, jeśli potrzymamy je przez kilka minut w gorącej wodzie.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992
Które goździki są lepszego gatunku
Goździki, jeśli są świeże i w dobrym gatunku, nie dadzą się sproszkować, można je tylko zgnieść.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992
Które ziarenka pieprzu są lepsze
Ziarenka pieprzu czarnego w bardzo dobrym gatunku są twarde i dość duże, wszystkie jednakowej wielkości.... »
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992
1 |