Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Artykuły kulinarne





Warzywa najlepsze są gotowane
Zdecydowanie najlepszy sposób na warzywa - zachowują swój kształt, jędrność i kolor. Zachowują również swoje wszelkie wartości odżywcze. Nie ma żadnego znaczenia, czy się używa siatki metalowej, bambusowej
[ta na pewno ślicznie wygląda] czy specjalnego naczynia do gotowania na parze - efekt jest taki sam. Ważne jest tylko, by warzywa do gotowania na parze były ułożone w jednej warstwie i przykryte. Można gotować razem różne rodzaje warzyw - również te, o różnym czasie gotowania - po prostu, te, które się
szybciej gotują należy wcześniej wyjąć z garnka.


Źródło: Gotowanie jest proste - Grzegorz Ostrowski




Napisz, co sądzisz o tym artykule...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt