Jak szybko podgrzać pierogi
Uwielbiamy podsmażone pierogi. To również doskonały sposób na ich podgrzanie. Niestety – zanim zrobią się rumiane i ciepłe, trzeba chwilę postać nad patelnią. Dlatego, by przyspieszyć cały proces, można wykonać kilka prostych czynności.
Aby przyspieszyć podgrzewanie pierogów na patelni, powinniśmy:
Na patelnię wlać odrobinę oleju lub położyć łyżkę masła (w tym drugim przypadku odgrzewamy pierogi na średnim ogniu). Położyć na patelnię pierogi i wlać odrobinę wody (3-4 łyżki), a następnie przykryć całość przykrywką. Para wodna przeniknie danie i w ciągu kilku minut zrobi się ono ciepłe.
Potem wystarczy podnieść pokrywkę i odczekać aż reszta wody wyparuje, zaś pierogi nieco się zarumienią.
Źródło: onet.pl
Napisz, co sądzisz o tym artykule...